29
sept.
15

Intr-o lume ideala, veganii care nu-si vad de treburile lor ar fi facuti frigarui

Pentru ca fiecare om e liber sa-si aleaga o cauza in care sa creada si pentru care sa lupte, si pentru ca multi oameni sunt absolut convinsi ca trebuie sa abuzeze de acest drept, niste vegani s-au gandit c-ar fi util sa se duca-n Centrul Vechi si sa le faca scandal celor care mancau carne pe acolo. Ei atat au inteles de la viata: dietele lor trebuie adoptate de toata lumea, pentru ca asa e moral si etic. Daca-i faci erbivori se supara, ca e alegerea lor si ar trebui s-o respecti. Perfect de acord. Daca se baga ei peste dieta ta, e din cauza ca sunt morali si respecta dreptul la viata al tuturor vietuitoarelor si nu sunt barbari (ca tine).

E amuzant cum incearca astia sa explice ca omul nu e carnivor si nici macar omnivor, ci erbivor. Sa-ncepem cu carnivor: da, sa moara ma-ta, ce frumos subliniezi tu evidentul! De unde ti-ai dat seama ca omul nu e carnivor? Din faptul ca se hraneste si cu plante, asa cum faci tu, de exemplu? N-as fi reusit in viata mea sa trag concluzia asta. Ce destept esti! De parc-ar fi recomandat vreodata vreun nutritionist consumul exclusiv de substante de provenienta animala.

Sa trecem la omnivor, adica exact ce nu e omul, dupa spusele veganilor care cred ca le stiu pe toate. Pai, problema e ca nutritionistii ii cam contrazic. In principiu, pozitia nutritionistilor este ca dieta omului ar trebui sa includa cat mai multe legume si fructe, dar si niste carne, pentru ca exista nutrienti de care organismul uman are nevoie si pe care nu-i poate lua din plante. De ce? Din acelasi motiv pentru care nu poti gasi inteligenta la veganii care-au facut scandal in Centrul Vechi: nu exista. Sigur, exista si nutritionisti care spun ca poti trai doar cu plante, doar ca ei sunt cam putini. Si unii dintre ei recomanda niste suplimente, tocmai pentru ca plantele nu contin tot ce-ti trebuie.

Dar sa-i lasam pe nutritionisti, ca sigur sunt platiti de companiile care comercializeaza produse din carne. Sa vedem ce spun antropologii. Ei spun ca sfecla omului a evoluat, printre altele, datorita consumului de carne. Da, copii, sunteti mai inteligenti decat o capra pentru ca stramosii vostri au halit carne. De-asta puteti acum sa agitati pancarte si sa enervati lumea: pentru ca niste barbari ordinari, din care va trageti si voi, au vazut carne si au decis s-o consume.

Dincolo de discutia despre nutritie, vad o mica problema in afirmatia conform careia consumul de carne inseamna, de fapt, consum de cadavre. E perfect adevarat, dar irelevant in discutia asta, pentru ca si rosia e vie. Si moare cand o tai. Deci, daca mananci plante, mananci cadavre. Sigur, cadavrele astea n-au mugit niciodata (o fac consumatorii in locul lor), dar tot cadavre sunt. Nu exista alimente care sa n-aiba la baza ceva ce-a fost viu candva. Animale, legume, fructe, seminte, ce vreti voi: totul a fost viu si nu mai e viu cand il mananci tu. Si trebuie sa fii idiot ca sa crezi altceva.

Dar sa spunem ca veganii au dreptate si e rau sa mananci carne, pentru ca nu e moral si carnea e daunatoare. In primul rand, atat timp cat omori plante ca sa le mananci, lasa gura mai mica. Esti la fel de moral ca mine. Ba chiar mai putin, pentru ca eu nu urlu ca dieta mea ma face moral. In al doilea rand, mie nu mi-e frica de cancer. Inteleg ca tu esti panicat, dar eu nu sunt. Da, inteleg mai multe despre cancer si-mi asum riscul. Ai vreo problema? Stiu ca tu crezi ca ai intentii bune (desi, in realitate, vrei doar sa-ti impui parerile lipsite de o baza solida si sa ti se acorde atentie, ca esti moral si activist), dar mie mi se cam rupe, la modul general, de intentiile tale. Du-te si salveaza pe cine vrea sa fie salvat. Eu te ascult putin si schimb canalul. Daca-ncerci sa mi-l schimbi inapoi, te fut in inima aia mare de vegan care n-are nimic mai bun de facut decat sa-i futa pe altii la cap in timp ce mananca.

Mi-au placut, in schimb, intrebarile lor retorice. Auzi la ei:

Ce sos doriti la cadavrul dumneavoastra?

Ce istet e el, rumegatorul spiritual! Pai, as dori sos de da-te-n-mortii-ma-tii-de-bagator-de-seama! Ai asa ceva? Nu? Ma mir. Cred ca-ti dau 90% din oamenii pe care-i bati la cap. Vezi ca are multa carne.


1 Răspuns to “Intr-o lume ideala, veganii care nu-si vad de treburile lor ar fi facuti frigarui”



Lasă un comentariu