03
ian.
14

Promisiunea mea de Anul Nou

Știu că e la modă să iei hotărâri de Anul Nou. Că Anul Nou e un moment special, în care, în mintea prostului, devii alt om. Omul care erai pe 31 decembrie, la 23:59, n-are legătură cu omul care ești pe 1 ianuarie la ora 00:01. Sau care vei fi tot anul, că de anul ăsta o să fii cu totul altcineva. Parc-ar evada de la Bălăceanca toți pacienții cu 6 personalități și a șaptea, personalitatea 2014, pe țeavă.

Și totuși, foarte puțini își promit să nu mai fie căcați cu ochi. Toți își promit să se lase de fumat, nimeni nu-și promite să nu mai fie un căcat de om. Toți își promit că vor slăbi, unul nu-și promite că nu va mai fi un sac de căcat. Și de la asta pleacă toate problemele umanității: oamenii de căcat, care cred că au dreptate și că, de fapt, căcatul din care sunt ei făcuți e vanilie. Și nu-nțeleg de ce tot strâmbă lumea din nas când trece pe lângă ei și cred că toată lumea suferă de snobism și elitism nejustificat.

Ei bine, promisiunea mea de anul ăsta e să fiu o jigodie. Promisiunea mea e să nu mă mai cenzurez în relația cu semenii. Cineva trebuie să fie genul de jigodie ordinară care i-ar spune asistatului social sărac lipit să se spânzure, că e o risipă de materie. Sau proastei urâte cu figuri că singura ei șansă de-a fi băgată-n seamă ar fi să-și dea foc în public și să danzese în timp ce arde. Sau bătrânului care n-a-nțeles nimic din viață, dar vrea respect pentru că e bătrân, că trebuie să fie trimis într-o rezervație alături de lupi și urși înfometați, să mediteze asupra sensului vieții. Sunt multe tipuri de căcați cu ochi, dar toți au ceva în comun: mă calcă pe nervi.

Haideți să fim niște jigodii ordinare. Cu toții. Jigodii insensibile din toate țările, uniți-vă pentru o lume mai bună! Pentru o lume fără căcați cu ochi.

Reclame

0 Responses to “Promisiunea mea de Anul Nou”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: