04
oct.
13

Ce idioțenii mai râgâie naționalistul mioritic

„Aici e Dacia, frate!”

Nu, idioților, aici e România. A fost Dacia până-n 106, când romanii i-au căsăpit pe daci și au făcut provincie. Nu mai înțeleg naționalismul. Parcă ideea era că suntem centrul universului, leagănul civilizației, poporul-șef și alte idioțenii de genul ăsta. Acum ne e atât de rușine să fim români, încât pretindem că suntem daci?

N-ai cum să ignori componenta romană a poporului român. Până și numele sugerează asta. Au venit băieții, au cucerit, s-au amestecat cu dacii, s-au împerecheat cu ei, au venit și niște migratori la petrecere și, din acest veritabil gangbang etnic, a rezultat poporul român. Simplu. Nu poporul dac.

Știu că pentru naționalistul submediocru, adică aproape orice naționalist, tot ce ține de România e bun și tot ce ține de străini e rău. Că străinii vrea să ne cotropește. N-are importanță că noi stăm ca fetițele și așteptăm să fim futuți, străinii e răi și imperialiști. Oare de-asta vrem să fim daci? Că romanii erau imperialiști și nu vrem să se spună c-avem sânge de cuceritori? Păi nu ține, că dacii erau și ei destul de războinici. De fapt, războiul din 86-88 a pornit ca urmare a unei plimbări a dacilor la sud de Dunăre. Și nu s-au dus s-admire peisajul, să cumpere suvenire și să facă poze, ca turiștii normali; s-au dus să jefuiască, să omoare și să incendieze. Da, aveau preocupări interesante dacii.

Să urle naționalistul c-aici e Dacia pentru c-a auzit că, după-ncheierea păcii, romanii au început să le dea dacilor bani? Posibil, pentru că prostul înțelege ce vrea. De fapt, am văzut pe Facebook un idiot care se mândrea că romanii le plăteau TRIBUT dacilor. Și mulți idioți care i-au dat like. Da, frate, ce eram noi în urmă cu 2 milenii! Urla șmecheria-n noi, cel mai puternic stat ne plătea tribut! Ce nu știu cretinii este că primul război s-a-ncheiat când Decebal a cerut pace, acceptând ca Dacia să devină stat clientelar. Adică Decebal recunoștea autoritatea Romei, în timp ce romanii îi dădeau bani. Iar rolul dacilor era să asigure apărarea granițelor Imperiului Roman.

„Roma plătea tribut Daciei” e o afirmație la fel de inteligentă ca „Becali îi plătea taxă de protecție lui Zmărăndescu”.

În altă ordine de idei, am impresia ca suntem singurul popor suficient de idiot ca să se mândrească excesiv cu înrudirea cu un alt popor care nu mai există. I-ați auzit pe francezi mârâind „aici e Galia”? Sau pe unguri urlând „aici e Imperiul Hun”? Nici eu. Alte popoare au înțeles că trecutul e trecut și prezentul e prezent și contează ce ești în prezent, nu ce-ai fost în urmă cu multe secole… până sa intervină multe alte influențe. Dar naționalistul român insistă să trăiască-n trecut și să-l denatureze. Naționalistul român e poet.

Cine afirmă c-aici e Dacia merită-mpins pe scări.

Reclame

26 Responses to “Ce idioțenii mai râgâie naționalistul mioritic”


 1. octombrie 4, 2013 la 10:52 pm

  undeva exista o logica in „aici e Dacia”
  aia a fost singura periada de glorie in ultimi 2500 de ani de pe acest teritoriu.
  acum am ramas doar cu lebedele mancate, cersitul prin europa, iar in istorie cu geniile plecare in afara sa isi urmeze visurile, supunerea fata de otomani, etc

  • 2 Teo
   octombrie 6, 2013 la 11:46 am

   Nu știu în ce măsură a fost o perioadă de glorie, dar tot e irelevant: trecutul e trecut, prezentul e prezent. Și oricum nu suntem daci.

   • octombrie 6, 2013 la 7:41 pm

    până la urma nimeni nu știe dacă a fost o perioadă de glorie, clar nu suntem daci si nici nu suntem in stare să gasim ceva de laudă in cei aproape 2000 de ani in care am devenit români

 2. 4 Gabriel
  mai 19, 2014 la 1:58 am

  oare ?!!!

  „Până la urmă, confruntările dintre geto-daci și Imperiul Roman aveau să înceapă. Înainte însă de cucerirea unei părți din Dacia, în anul 106, Imperiul Roman avea să suporte una dintre cele mai mari umilințe. Pentru prima dată în istoria sa, Imperiul avea să plătească tribut dacilor pentru pacea de 12 ani îngăduită de aceștia, după cele două războaie de la Tapae din anii 87 și 88. Referindu-se la această situație, Sfântul Isidor de Sevilla (560-636), unul dintre părinții apuseni ai Bisericii și un savant al vremii lui, spunea: “Roma însăşi, învingătoarea tuturor popoarelor, a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic.” Această situație umilitoare pentru romani a fost unul dintre factorii care l-au determinat pe Traian să înceapă expedițiile împotriva dacilor, după cum consemnează istoricul roman Dio Cassius (n. 155 sau 163/164 – d. după 229) în Istoria romană LXVII: “După o ședere de câtva timp la Roma (Traian) el întreprinde o expediție contra dacilor. Gândindu-se la faptele acestora, era mâhnit din cauza tributului pe care romanii trebuiau să-l plătească în fiecare an, și văzând cum puterea și îngâmfarea dacilor sporesc necontenit”.
  Nici Eminescu nu a fost străin de acest episod uimitor al istoriei strămoșilor noștri. Marele nostru poet și publicist, pe care îl putem considera fără nicio reținere ca find unul dintre precursorii disciplinei dacologice, spunea cu emoția lui specifică: “Era un popor brav acela care a impus tribut superbei Împărătese de marmură a lumii, Roma. Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispreț și a fi descendentul unui popor de eroi, plin de noblețe, de amor de patrie și libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost și nu va fi rușine niciodată.“
  Din păcate, unii dintre istoricii și arheologii ultimei jumătăți de secol, oameni tributari politicii bolșevice de distrugere a identității poporului român, “se dau” rușinați de adevărații noștri strămoși, invocând diverse surse care ar trebui să ne convingă de primitivismul acestora, ignorând, în același timp, sistematic și cu bună știință, sursele istorice demne de încredere care susțin exact contrariul.”

  • 5 Teo
   octombrie 10, 2014 la 1:31 am

   Argumentul Eminescu e irelevant. Omul a inversat cronologic batalia de la Rovine si cruciada de la Nicopole, deci cunostintele lui de istorie sunt irelevante.

   Si nu, Imperiul Roman (ditamai imperiul) nu platea tribut Daciei (in adevaratul sens al cuvantului „tribut”). Cu ce-i amenintau dacii? Plecau spre Roma? Erau invinsi pe teritoriul romanilor in loc de teritoriul lor? Cucereau Imperiul Roman? Ce dracu’ ati fumat?

 3. noiembrie 23, 2014 la 9:50 pm

  Citatul din Cassius Dio, istoric grec (155-240 d.Ch), lucrarea ”Istoria romana”, LXVIII, 6, se gaseste in lucrarea lui G. Popa-Lisseanu, Dacia in autorii clasici, Editura Vestala, Bucuresti, 2007, pag. 206. Cassius Dio se considera a fi una din celel mai ”de incredere” surse pentru perioada in care a domnit imparatul Traian. Asadar, cu siguranta, romanii au platit tribut dacilor.
  Ce nu pot sa inteleg este de ce faceti, ca Gigi Becali, ”arogante”, dar nu aveti rabdare sa dati o cautare cu google, inainte de a posta pe net. Google va va indica faptul ca net-ul este plin de trimiteri catre marii nostri istorici, care citeaza exact faptul ca Roma a platit tribut Daciei.

  • 7 Teo
   noiembrie 24, 2014 la 1:23 pm

   Netul este plin si de trimiteri la faptul ca Elvis si 2Pac sunt vii, iar marii nostri istorici aveau prostul obicei de-a fi mai mult nationalisti decat exacti. Si, din nou, tributul este altceva.

   • noiembrie 25, 2014 la 7:02 am

    Istoricii nostri nu erau, cel putin pe vremea lui Ceausescu, deloc nationalisti, in sensul in care sa considere ca a existat o continuitate pe aceste meleaguri. Din contra, cei din timpul comunismului sustineau ideea ca, in principal, ne tragem de la Roma, iar dacii nu au avut continuitate (desi doar aproximativ jumatate din teritoriul Daciei fusese colonizat!). In fapt, tributul la care se face referire, era constituit si din tehnica militara (”masini de razboi”), dar si din specialisti (care trebuiau sa ajute la inaltarea unor fortificati), fiind platit, in mod oficial, pentru ca dacii sa apere granita respectiva a Imperiului roman. E surprinzator ca noi, acum, in 2014, stim mai bine decat istoricii din vremea aceea ce s-a intamplat.
    Totusi, daca toate acestea nu sunt adevarate, atunci la ce se refera tributul, din citatul mentionat?

  • 9 Teo
   noiembrie 25, 2014 la 6:40 pm

   Hai ca m-am lamurit: tu habar n-ai ce-i ala tribut.

 4. noiembrie 25, 2014 la 7:38 pm

  Am explicat contextul in care era platit tributul, nu detalierea exacta a acestuia. Faptul ca ai habar ce-i ala tribut, precum si cautarea prin carti si pe net, trebuia sa nu te aduca intr-o situatie in care sa sustii astfel de idei.
  Beneficiul comunicarii pe net este faptul ca informatia ajunge la mai multe persoane, chiar daca cel caruia ii era adresata, initial, nu poate sau nu vrea s-o priceapa.

  • 11 Teo
   noiembrie 26, 2014 la 12:44 am

   Tributul care se platea in contextul detaliat de tine nu era tribut. Tribut inseamna ca stii ca pot sa te bat si-mi dai bani ca sa n-o fac. Ma platesti ca sa te apar de mine si, daca am eu chef, si de altii. Daca ma platesti doar ca sa te apar de altii care vor sa te sifoneze, nu e tribut. Serios acum, ai tras pe nas lipici?

   • 12 DaNeo
    decembrie 2, 2014 la 5:30 pm

    Doar ca sa stii: „Domitian agreed to peace terms with Decebalus. He agreed to pay large sums (8 million sesterces) in annual tribute to the Dacians for maintaining peace. Decebalus sent his brother Diegis to Rome to accept a diadem from the Emperor, officially recognising Decebalus’s royal status.” Sursa: Brian W. Jones, The Emperor Domitian, Routledge, 1992, p.150

   • 13 Teo
    decembrie 23, 2014 la 11:55 am

    Deja am trecut prin asta. Bine, daca vrei sa crezi ca romanii se temeau atat de tare de daci, n-ai decat.

 5. ianuarie 29, 2015 la 3:32 am

  Unui idiot care afirmă: ”războiul din 86-88 a pornit ca urmare a unei plimbări a dacilor la sud de Dunăre. Și nu s-au dus s-admire peisajul, să cumpere suvenire și să facă poze, ca turiștii normali; s-au dus să jefuiască, să omoare și să incendieze.” …nu ai ce să’i mai replici decât să se ducă să citească, pentru că altfel știind unde trăiau geții, și că pe vremurile acelea ei pescuiau de pe ambele maluri, și nu doar în Dunăre, ci în multe alte fluvii eurasiatice, e bine să’l lași în plata domnului, că e prost, neciti și nu știe ce spune…amin!

  • 15 Teo
   ianuarie 30, 2015 la 8:55 pm

   Am vesti pentru tine:

   1. idioata e ma-ta, iar tu esti o dovada in sensul asta;
   2. dacii chiar au atacat Moesia, iar ma-ta e proasta;
   3. istoria nu e aia pe care-o viseaza nationalistii, iar ma-ta e idioata, bai David;
   4. cea mai socanta veste: ma-ta e proasta.

  • 16 Vercingetorix
   ianuarie 30, 2015 la 9:06 pm

   E pacat ca multi nebuni sunt liberi si injura in halul asta pe site-uri. Nu stiu cine-i plateste, dar este clar ca strica banii.

  • 18 Teo
   ianuarie 31, 2015 la 4:48 pm

   Pai chiar imi dai atentie. In loc sa ne-nveti pe toti cum dacii au civilizat lumea antica si cum sumeriana, egipteana, latina si chineza se trag din daca, incerci sa ma iei la misto. Si mai esti si prost ca un cartof.

   • ianuarie 31, 2015 la 6:04 pm

    Nu pot fi profesorul unui incult, nici nu am veleități, dar recunosc ura viscerală…ești pierdut. Documentântu’te te poți salva singur…dar noi doi știm că tu ai optat deja cărei ”civilizații” îi aparții, toată exprimarea și furia te trădează…ești ca o carte deschisă. Pe deasupra mai ești și ipocrit, tu nu vrei să fii învățat, tu vrei să ai activitate pe fițuica asta pe care tu o numești ”subsol”, și pe care personal nu o consider mataforă, ci sursa gândirii tale…altfel am folosit eu termenul idiot: ca pe o sursă de idei suburbane.

   • 20 Teo
    ianuarie 31, 2015 la 10:32 pm

    La tine e mai simplu: vezi ca un om nu e de acord cu chestiile in care crezi tu cu tarie si tragi concluzia ca e incult sau furios, pentru ca un om care-a citit mai mult de 3 carti si care nu uraste totul n-are cum sa nu fie de acord cu tine. Pentru ca tu detii adevarul suprem.

    Si n-are ce sa ma-nvete un imbecil ca tine. Maica-ta si taica-tu sunt frati?

 6. 21 psihic instabil
  martie 3, 2015 la 11:54 pm

  esti cel mai mare lake…si da dacia a fost singurul imperiu caruia imperiul roman ia platit tribut,Vespasian, faţă de Duras / Diurpaneus,Dominitian catre Decebal anii 89-101 d.Hr ….sau spune’mi ce sti de dacia dinainte de Hr.,Burebista si Traian?? ca de astia ai reusit sa auzi si u;)

 7. 22 psihic instabil
  martie 4, 2015 la 12:05 am

  Dupa cum cum gandesti u,ca noi suntem romani si nu avem nici o treaba cu dacii,tracii,cucutenii atunci nu suntem nici vlahi si nici nimic altceva de dinainte ca acest pamant sa se numeasca Tara Romaneasca,nu? sau cum….?

 8. 23 psihic instabil
  martie 4, 2015 la 12:19 am

  asteptam sa fim fututi din cauza celor ca tine care ati ramas fara principii din cauza istoriei false predate in scoli si ati crescut cu mentalitatea cu sunteti niste curve si oameni de nimic…si asta e gresit. Gandeste’te un pic daca de mic erai educat ca strabunii tai au fost poporul neinvins/necucerit,ca nu practicau sclavia si ca se trag din prima civilizatie a europei…imperiul roman a cucerit dacia pentru cam 164 de ani 14% pana la sarmisegetuza,atunci roma era in criza financiara si a atacat dacia ptr resurse si in aceeasi perioada sa construit coloseumul si sau facut cele mai lungi jocuri olimpice,si in toti acesti 164 de ani dacii liberi au luptat incontinu cu romanii

 9. 24 psihic instabil
  martie 4, 2015 la 12:29 am

  toti fosti domnitori ai Romaniei si regi…toti vorbesc in scrierile lor lasate mai departe de neamul dac si sa nu ne facem de ras stramosii si pamantul….sunt zone in romania care si acum se mai practica obiceiurile cucutenilor(olaritul si desene spiralice si alte chesti) si acum te-ai trezit u asa deodata mai destept ca toti domnitoti sa zici ca nu suntem descendenti ai dacilor…de ex vaticanu a recunoscut recent ca dacia nu a fost romanizata si ca daci sunt strabunii romanilor. acum intreaba-te care este sau a fost motivul ptr care sa chinuit sa ascunda acest adevar modificand scrieri,carti,informatii in scoli,etc… timp de 2000 si de ani????


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: