01
aug.
11

Una din multele diferenţe dintre bărbaţi şi femei

Aşa cum ne-am obişnuit, voi generaliza. Ştiu că există şi bărbaţi fără creier, cărora le place să trăiască într-o lume a unicornilor. Ştiu că există şi femei realiste, în cazul cărora, din punctul meu de vedere, se aplică prezumţia de inteligenţă. Totuşi, e mult mai comod să vorbesc la modul general.

Bănuiesc c-aţi asistat la discuţii între bărbaţi şi între femei pe tema relaţiei cu sexul opus. Bine, nu cu tot sexul opus, ci cu un reprezentant anume. Aţi remarcat diferenţa? Între bărbaţi sunt şanse multe mai mari să se scuipe replica „Băi, prost ai mai fost!”. Între femei, pe de altă parte, sunt şanse mult mai mici ca protagonista întâmplării să fie vinovată.

Bărbaţii sunt realişti. Chiar dacă este probabil s-o dea-n bară într-un mod asemanător, au tendinţa de a da sfaturi (mai) bune. Şi nu neapărat din ipocrizie; suntem şi noi ipocriţi, dar, în general, ne simţim datori să dăm un sfat bun atunci când ni se cere sau ar putea fi util. Sau să emitem o părere pertinentă. La noi e cam în felul următor: „O fi ea vinovată, dar acum vorbim despre tine. Că tu ai între picioare un organ care aduce cu sine nişte obligaţii faţă de tine însuţi.”.

La femei se manifestă, la prima vedere, un spirit de castă pe care nu prea-l vezi în alte situaţii. Da, ea a fost proastă, dar el a profitat. Dar, ea n-ar fi trebuit să X, dar şi el ar fi putut să Y. Da, ea a Z, dar şi el cu siguranţă a Z la pătrat sau urma s-o facă. Aţi prins ideea? Oricare ar fi vina ei, se ajunge şi la el. Care ar fi trebuit, ar fi putut, a făcut. Pentru că el e bărbat.

Şi aici e vorba, în principal, despre teamă. Pentru binele propriu, desigur. O femeie, dacă aude că alta a păţit ceva ce ştie că i s-ar putea întâmpla şi ei, caută s-o scoată pe aceea nevinovată, pentru a se convinge anticipat că nu e vina ei. Pe lângă asta, va avea un alt exemplu când va veni vremea să se victimizeze: „Şi exact aşa a păţit şi prietena mea Maricica! E clar, ăştia sunt bărbaţii!”. Un bărbat aflat într-o situaţie similară, chiar dacă o va-nvinovăţi şi pe tipa respectivă, tot va băga ceva la cap. Dacă şi cum sunt puse în practică învăţăturile trase e altă discuţie. Şi când se va arde şi el, pentru că sunt şanse mari să se-ntâmple asta, probabil va spune ceva de genul „Băi, trebuia să-mi amintesc dracului ce-a păţit Gigel! Că femeile sunt cum sunt, dar am căutat-o, da-mi-aş pumni în gură!”.

Concluzia: bărbaţii, în felul lor, se-ndeamnă unul pe celălalt şi pe ei înşişi să fie bărbaţi; femeile se consolează şi se-ndeamnă reciproc să repete greşeala.

Egoismul este prezent de ambele părţi, dar se manifestă diferit. Chiar constructiv într-unul din cazuri.

Reclame

1 Response to “Una din multele diferenţe dintre bărbaţi şi femei”


  1. 1 RoleModelu
    august 20, 2011 la 1:28 pm

    Heh, de-aia ne numim ”purtători de coaie” că avem tupeul să ne-asumăm vina 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: