29
iul.
11

Iubiţi şi câinii vagabonzi

Îi detest pe participanţii la mitingurile împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân. Îi consider bătuţi în cap. Serios, dacă un prieten mi-ar spune c-a participat la aşa ceva, respectul meu pentru el ar scădea cu cel puţin 50%.

Din punctul meu de vedere, sunt nişte troll-i. Se duc să protesteze împotriva soluţiei propuse de altcineva, chiar dacă ei n-au nicio soluţie şi, în general, nu fac mai nimic pentru rezolvarea problemei. Şi aici ar începe câţiva să comenteze, că de fapt ei au propus alte soluţii. Nu, capete aerisite. Soluţii realiste. Eventual, soluţii care să nu implice prea multe prestaţii din partea altcuiva.

E simplu să latri c-ar trebui ca Primăria sau primăriile de sector (mai nou) să construiască adăposturi pentru toţi câinii. Mai greu e cu fondurile. Când încă ai străzi fără canalizare, adăposturile pentru câini nu sunt pe primele locuri în topul priorităţilor.

Aş vrea să văd ONG-urile făcând campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la problema abandonării câinilor. Sau campanii de strângere de fonduri pentru construirea de adăposturi. Da, ştiu că unele o fac. Ideea este s-o facă toate. Să protejeze cu adevărat. Oricine poate organiza un miting.

Dar cele mai proaste animale sunt tot cei care merg la mitinguri. Li se pare frumos să susţină cauza câinilor fără stăpân şi să critice barbaria autorităţilor. Îi face să se simtă importanţi şi luminaţi. Nu că le-ar păsa cu adevărat, altfel ar adopta nişte câini. Şi cel mai prost text este următorul: „Cum se poate ca într-o ţară europeană să se-ntâmple aşa ceva?!”. Băi, treziţi-vă! Într-o ţară europeană nu vezi atâtea haite pe străzi.

Eu aş vrea ca toţi participanţii să fie obligaţi să adopte un câine. Mă-ntreb câţi ar mai veni să ne vorbească despre cruzime şi căţeluşi nevinovaţi.

Reclame

0 Responses to “Iubiţi şi câinii vagabonzi”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: