13
aug.
10

It’s on, Jason!

E vară şi sunt răcit. Şi, pentru că un necaz nu prea vine singur, necazurile fiind sociabile, constat cu tristeţe că încă mai am idioţi în lista de Messenger. Credeam c-am scăpat de ei ultima dată când am pus status „Dă-mi buzz şi-ţi dau ignore”, iar vitele au vrut să-şi demonstreze că sunt speciale sau au crezut că glumesc, dar m-am înşelat. Există o specie de idiot care nu iese-n evidenţă decât în momentul în care face ce ştie mai bine: te bate la cap cu problemele lui existenţiale/propaganda pe care-o face în stânga şi-n dreapta.

Am primit ieri următorul mesaj:

De ce oare trimitem mai departe link-urile hazlii, dar nu mesajele despre Domnul nostru, Iisus? De ce oare ne grăbim să dăm click pe link-uri porno, dar nu ne deranjăm să intrăm pe un site care caută să-nvie credinţa? De ce oare ne gândim la ce vor crede ceilalţi despre noi dacă trimitem mai departe mesajul acesta, dar nu ne gândim la sufletele pe care le-ar putea salva? Oare Mântuitorul n-a îndurat batjocura oamenilor tocmai de dragul lor?

Nu bag mâna-n foc c-am fost foarte exact şi nu-mi amintesc celelalte 3 sau 4 fraze (da, era o prostie kilometrică, împărţită-n două), dar ştiu că se termina cu o aiureală de genul „Dă acest mesaj mai departe şi Dumnezeu va vedea că încă ne pasă şi ne va iubi mai mult.”.

M-aţi putea întreba care e problema şi de ce sunt atât de intolerant. Că, deh, asta se-nţelege de obicei: am o problemă cu credinţa omului (a tipei, în cazul de faţă), o fac pe ateul, sunt rău, am o inimă de piatră, îi dispreţuiesc pe oamenii care cred în ceva. În realitate, n-am nicio problemă. Fiecare crede în ce vrea, sărbătoreşte ce vrea, ţine post când vrea şi aşa mai departe. De ce m-ar deranja? Bine, despre religie vom discuta mai pe larg după ce termin cu drogurile.

Nasol este că unii nu-nţeleg o chestie foarte simplă: dacă tu crezi, nu sunt obligat să-ţi suport propaganda sau să-ţi accept aerele de salvator al sufletului meu. Acesta din urmă se simte foarte bine aşa nesalvat cum e şi, chiar dacă nu s-ar simţi bine, l-aş salva eu. Sau, pentru mai multă siguranţă, l-aş chema pe Superman, c-am văzut că el se pricepe la salvat chestii.

Deci, de ce este idioată domnişoara care mi-a trimis mesajul? Pentru că nu-nţelege chestia simplă pe care-am explicat-o. Şi pentru că vrea să-mi dea de-nţeles că sunt rău din cauză că nu văd lucrurile ca ea, într-o problemă care ţine de alegerea fiecăruia.

Şi domnişoara este şi ridicolă, pentru că-şi afirmă credinţa pe Messenger. Băi, dacă vrei să mă impresionezi, mergi în jungla amazoniană şi predică pe-acolo. Mass-uri cretine pot şi eu să trimit, aşa păcătos cum sunt.

Chiar, ce s-ar întâmpla dac-aş începe să trimit astfel de mass-uri? Văd 3 variante:

1. lumea ar crede c-am luat-o razna;

2. lumea ar crede c-am pierdut un pariu;

3. lumea ar crede că fac mişto;

Ar mai exista o a patra posibilitate: oamenii care-ar primi mesajul ar deveni creştini exemplari, în ideea că, dac-am ajuns eu să trimit aşa ceva, e clar c-am stat la o bere cu Bărbosul de sus şi acesta mi-a demonstrat, dincolo de cea mai mică îndoială, că nu mi-a pus nimeni LSD în mâncare. Nu ştiu cum ar putea demonstra o posibilă halucinaţie că nu este halucinaţie, dar, dacă Bărbosul este atât de şmecher pe cât se spune, ar găsi o soluţie.

Apropo de soluţii, ştie cineva cum îl pot omorî pe Jason? Am aranjat o bătaie cu el şi se pare că e destul de greu de liniştit. Ştiu că este inutil, pentru că va învia şi/sau va-ncepe iar s-o facă pe ambasadorul lui Fred, dar vreau maceta aia.

Reclame

2 Responses to “It’s on, Jason!”


  1. 2 RoleModelu
    august 20, 2011 la 5:26 pm

    Orice ar fi fost mai sus, e funny numele video-ului.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: