03
iul.
10

Vrea cineva să fie faimos?

Creştinii adevăraţi vor spune că sunt crud/rău/inuman, dar trebuie să recunosc că, uneori, este amuzant să vezi cum un prost o ia-n freză. Pentru că, în general, o ia dintr-un singur motiv: este atât de prost încât, dacă n-ar lua-o, ar încălca legile Universului.

Eşti atât de prost dacă:

1. instalezi orice program pe care-l găseşti pe orice site, doar pentru că-n fereastra aceea scria: „It is recommended that you install …”;

2. rulezi fişiere primite pe mail, eventual intitulate stealyourpass.exe;

3. trimiţi bani pe site-uri care-ţi promit că, la rândul lor, îţi vor trimite o trusă (!!!) care te va ajuta să devii milionar;

Exemplele ar putea continua, dar adevăratul scop al textului de azi este altul: să-l caracterizez pe omul acela atât de enervant, antipatic şi tâmpit încât, la simpla lui vedere, simţi că degetele tale vor să se-ncleşteze pe ceva. Şi să strângă.

Acest personaj întruneşte, în varianta mea, câteva caracteristici esenţiale.

1. Este în permanenţă nemulţumit de ceva. De la starea vremii până la un caz de nerespectare a drepturilor furnicilor în Sri Lanka. Dacă totul ar fi perfect, creatura asta ar găsi cusur perfecţiunii (de exemplu: „Ce nevoie avem noi de perfecţiune? Perfecţiunea asta este imperfectă, pentru că este perfectă. Ei, drăcia dracului!”).

2. Spune în stânga şi-n dreapta cât de greu se descurcă, dar umblă cu 2 telefoane la gât. Şi se plânge că nenorociţii ăia de la Cosmote îl fură la factură.

3. Vede hoţi în stânga şi-n dreapta. Întreţinerea e prea mare, deci se fură; trebuie să plătească factura la mobil, deci se fură; nu se dă nimic pe gratis, deci se fură. Cred c-aţi prins ideea.

4. Cum am spus la 2, spune în stânga şi-n dreapta cât de greu se descurcă. Nu e singurul lucru pe care-l spune în stânga şi-n dreapta, pentru că are multe de spus (despre alţii, în general). Dacă te-a prins (de exemplu, a intrat în liftul în care te afli tu, pentru că n-ai fost în stare să apeşi destul de repede nişte butoane), începe să-ţi povestească şi să se plângă… chiar dacă pe faţa ta se citeşte destul de clar lipsa de interes (urmată de iritare şi, dacă staţi amândoi la ultimele etaje, furie).

5. Se pricepe de minune să te pupe-n cur… dacă eşti de faţă. În caz contrar, e posibil să fii hoţ, proxenet, drogat, curvă sau, de ce nu, homosexual (pentru că, în viziunea personajului, aceasta este jignirea supremă).

6. Pozează-n sfânt/sfântă: toţi sunt curvari/curve, numai el/ea păstrează nealterate bunele moravuri. Şi-ncearcă să-şi bage orice musafir în casă fără să vadă vecinii.

7. Se plânge tot timpul. Asta urăsc cel mai mult. I-aş strânge de gât pe oamenii care văd doar părţile neplăcute ale vieţii sau, dacă n-au destulă dramă, inventează. Îşi găsesc motive să-şi plângă de milă şi, atenţie, să se compare cu alţii. Şi să demonstreze că n-are nicio vină. Ăla are bani, deci a furat. Aia arată bine, dar e curvă. Aia are o relaţie fericită, dar e cuplată cu un fraier. Pe ăla-l plac femeile, dar şi tu ai fi la fel dac-ai avea tupeul lui.

8. Este prost de bubuie. Poţi să-i explici 3 ore că Dunărea se varsă-n Marea Neagră şi el tot va susţine că, de fapt, se varsă-n Atlantic. Şi, dacă-i arăţi pe hartă că n-are dreptate, o va lua personal şi va aştepta cu sufletul la gură să faci cea mai mică greşeală, pentru a spune, ironic, că te credea mai deştept. Fără să ia-n calcul faptul că varianta lui a fost mult mai departe de adevăr decât a ta.

După părerea mea, orice persoană care-ntruneşte măcar dintre aceste caracteristici ar trebui trimisă-n rezervaţie, pentru că are darul de a strica orice mediu în care pătrunde. Sau, mai rău, de a-i influenţa pe alţii (pentru că, în general, prostia crasă şi răutatea îţi dau o siguranţă de sine pe care unii o pot lua drept inteligenţă sau carismă).

Acestea fiind spuse, sugerez să punem mână de la mână şi să cumpărăm multă (dar multă) untură de peşte (dezgustător, dar citiţi până la capăt). Apoi, fiecare va aduce una sau două persoane care se-ncadrează în ce-am scris mai sus. Urcăm frumos în tren, mergem la mare, legăm persoanele aduse, aruncăm untură pe ele şi le abandonăm pe plajă. Apoi, ne retragem undeva la umbră şi filmăm petrecerea pescăruşilor. Când ne-ntoarcem acasă, punem filmuleţul pe Youtube. Cu efecte, coloană sonoră, tot tacâmul.

Pariem c-ajungem repede la 1 milion de vizualizări?

Reclame

4 Responses to “Vrea cineva să fie faimos?”


 1. 1 scufi
  iulie 3, 2010 la 8:28 pm

  i’m in! when do we do it? ;;)

 2. iulie 3, 2010 la 8:42 pm

  Toate ca toate, da’ pe mine cruţaţi-mă de la untură, rogu-vă! Mă lăsaţi în mare şi de-acolo mă-nec eu cum ştiu mai bine… dar fără untu…de-aia!

 3. 3 Jorel
  iulie 5, 2010 la 12:50 pm

  Îmi place ideea. Când începe acțiunea? vreau să mă alătur 😀

 4. 4 RoleModelu
  august 18, 2011 la 3:18 pm

  Nu mai bine le lipim un sticky note XXL pe care scrie ”sunt rasist” pe spate și-i trimitem să se plimble legați la ochi prin Ferentari? E mai ieftin și cel puțin sunt mai multe variante de outcome.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: