04
feb.
10

Nu sunt fan adevărat

Nu e uşor să fii fan adevărat. Cei care cred că, pentru a merita acest titlu, e suficient să-ţi placă artistul, să-i asculţi muzica/vezi filmele şi să ştii câte ceva despre el se află într-o gravă eroare.

Aparent, nu sunt fanul nimănui. Recunosc, am crezut o vreme că sunt fanul unor artişti. Apoi am văzut că un fan adevărat este întotdeauna de partea idolului său. Nu contează că respectivul violează o fetiţă de 14 ani, pentru că sigur a avut un motiv foarte bun s-o facă (în afară de faptul că e dereglat psihic) sau dovezile au fost fabricate. Sau gaborii l-au luat pe el ca să nu-i ia pe alţii. Un exemplu relevant: în urmă cu nişte ani, când Sişu mai avea puţin şi-ncepea să-i ştie după numele mic pe băieţii de la Brigada Antidrog, printre fanii lui existau 2 opinii majoritare:

1.  „Frate, sigur nu făcea Sişu aşa ceva!” (opinie dominantă printre puştii care nu se aflaseră în viaţa lor la o distanţă mai mică de 10 metri de Sişu);

2. „Frate, l-au luat pe Sişu de muişti ce sunt, că pe alţii nu-i iau!” (opinia revoluţionarilor care considerau că, dacă Poliţia Română nu s-a interesat niciodată de Pablo Escobar, de Sişu nici n-ar fi trebuit să se atingă).

Îngrozitor, dar n-aş putea gândi aşa. Mintea mea este prea simplă, iar gradul meu de loialitate este prea scăzut, pentru a putea imagina teorii ale conspiraţiei sau diverse tertipuri (sau, cum spune un vecin, mare fan al muzicii clasice, „tertipuli”) prin care să-l scot pe X nevinovat. Ştiu, ştiu, acum regretaţi că v-aţi aruncat ochii pe aceste rânduri. Ma dispreţuiţi. Şi eu aş simţi la fel în locul vostru. Dar, ce să-i faci, sunt o fiinţă inferioară.

În plus, trebuie să vorbeşti despre idolul tău de parcă l-ai şti de-o viaţă. Şi să ştii totul despre el (inclusiv chestii pe care nu le ştie nici el). Iar eu nu pot face asta. Nu vorbesc despre Vinnie Paz ca despre un prieten (după cum puteţi vedea, nu-i spun „Vinnie”, „Vin” sau „Vinster” ci „Vinnie Paz”), nu ştiu când s-a născut si cât poartă la pantofi. Şi, cel mai mare păcat pe care-l poate imagina mintea omenească (de fapt, cred că este atât de mare încât mulţi n-ar îndrăzni să şi-l imagineze, chiar dac-ar putea): mi se rupe. Mă interesează muzica lui şi atât. Nu vreau să ştiu ce fel de persoană este, ce face în timpul liber şi dacă preferă ciocolata sau frişca. De fapt, cred că, la gabaritul lui, ar fi bine să prefere fructele.

Cei care n-au aruncat monitorul pe geam, de furie c-a-ndrăznit să afişeze astfel de cuvinte, o vor face acum: tocmai am făcut o glumă pe seama unei persoane a cărei muzică o ascult frecvent.

Sfinte Idol Mereu Nevinovat, Genial şi Măreţ, apără-ne de această bestie! Mă rog, nu şi pe mine, pentru că „Bestia c’est moi”. Cu majusculă, că doar nu vorbim despre orice bestie, ci despre Bestia care nu ştie să venereze.

Reclame

1 Response to “Nu sunt fan adevărat”


  1. 1 RoleModelu
    februarie 5, 2010 la 8:31 pm

    Asta nu e neparat ceva rau. Vei evita sa iei serios in calcul ipoteza de a-ti taia venele cand vei afla ca idolul tau e homosexual/ia somnifere/are fetisuri cu doamne trecute de 50 de ani in latex. Fara idoli, pentru o viata mai buna. Fara idoli in afara de mine, bineinteles.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: