29
Noi
09

În 5 rânduri

Pentru că m-am plictisit de discuţia despre Băsescu şi palma pe care-a dat-o (sau nu) puştiului, voi trage câteva concluzii.

În primul rând, cred că este evident că PSD-iştii şi PDL-iştii nu vor ajunge la consens în legătură cu filmuleţul. Unii susţin că e real, alţii susţin că e trucaj. Unii analizează frame cu frame, alţii demontează analiza. Băsescu-l dă-n judecată pe Patriciu. Patriciu îl dă şi el în judecată pe Băsescu. Se vor certa cât vor putea. O mizerie, după (nu tocmai) umila mea părere.

În al doilea rând, lumea a luat-o razna de mila puştiului. Site-urile abundă de comentarii cretine de tipul „Săracul copil, ce i-a făcut nenorocitul!”. Ce i-a făcut? Pornind de la ipoteza că filmuleţul nu este trucat, Băsescu i-a dat o palmă. O palmă. Repet: O PALMĂ. Sunt de acord că nu este un gest potrivit, dar vorbim despre o palmă. Dacă vrea cineva să-mi spună că n-a plesnit/nu va plesni în viaţa lui/ei un copil, îi urez să cadă pe scări. Sau să fie călcat(ă) în picioare de puştime tupeistă.

În al treilea rând, iubitorii de draci minori folosesc cam des adjectivele „chiorul” şi „chelul”. Mă-ndoiesc că l-a-ntrebat cineva pe Basescu dacă vrea să aibă un defect fizic. Îl are şi gata. Şi, chiar dacă-n situaţia lui s-ar fi aflat Geoană (pe care nu-l suport), tot mi s-ar fi părut de căcat să jigneşti un om din cauză că are un defect fizic.

În al patrulea rând, presa a demonstrat că moare după senzaţional. Titluri „dure” (de exemplu, „Băsescu a lovit un copil cu pumnul în gură”) şi discuţii despre ce s-a-ntâmplat. Nu mai contează realizările/eşecurile candidaţilor sau programele lor. Contează doar un gest de acum 5 ani.

În al cincilea rând, Arhi (blogger de succes şi formator de opinie pentru tâmpiţii care au nevoie să-mprumute părerea altuia) m-a scârbit. Lăsând la o parte formulările de tipul „priviţi cu câtă ură l-a lovit cu pumnul pe copil” (realist, nu-i aşa?), am ajuns la concluzia că nu e capabil să-şi explice atitudinea. Pe scurt: l-am întrebat de ce e atât de pornit împotriva celor care-l votează pe Băsescu, de ce permite jignirile în legătură cu defectele fizice şi de ce exagerează vădit întâmplarea. Nu consider c-ar trebui să se justifice în faţa mea, dar eram curios. Nu, n-a răspuns. Le-a răspuns altora (ca sa-i ia la pulă), dar pe mine m-a ignorat. Şi asta mă deprimă. Rău.

Mă duc să mă tai cu lama.

Anunțuri

6 Responses to “În 5 rânduri”


 1. 1 Vlad A.
  Noiembrie 29, 2009 la 6:58 pm

  Ma tu tii cu Basescu…

 2. 2 RoleModelu
  Noiembrie 30, 2009 la 12:56 pm

  Nu vede nimeni partea amuzanta a gestului astuia? Eu m-am cracanat de ras cand am vazut filmuletul. Trucat sau netrucat.

 3. Decembrie 1, 2009 la 12:08 am

  „blogger de succes şi formator de opinie pentru tâmpiţii care au nevoie să-mprumute părerea altuia” …

  Mda. Mai gandeste-te inca odata la ceea ce ai afirmat. Eu nu vreau sa-ti contest parerile, dar vreau sa vad daca sigur doresti ca altii sa le insuseasca/imprumute . Sa fi iubit.

  • 4 Teo
   Decembrie 1, 2009 la 10:18 am

   Nu ştiu cum ai înţeles ce-am scris, dar tâmpiţi sunt, în viziunea mea, cei care citesc ce scrie Arhi şi-şi însuşesc părerea lui, în ideea că „Ăsta ştie ce scrie.”. N-am spus ca toţi cititorii lui fac asta sau că, dacă-i citeşti blogul, eşti tâmpit.

   Have fun!

   • Decembrie 2, 2009 la 4:07 am

    La fel cum, conform viziunii tale , sunt tampiti aceia care iti citesc blogul si-si insusesc parerile tale … sau se aplica doar celor care citesc blogul lui Arhi? sau altul care nu corespunde standardelor tale? .. intreb si io …

    Am fun!

 4. 6 RoleModelu
  Decembrie 4, 2009 la 9:06 am

  Tampiti sunt toti cititorii ale tuturor blog-urilor care nu sunt capabili sa gandeasca singuri si imprumuta parerea oricarui blogger pe premisa „Ce bine a zis, sa stii ca asa e” fara sa treaca prin propriul filtru al mintii informatii inainte.
  …raspund si io…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Feed. Bine fiert.

Mesaje cu liliacul călător

wordpress analytics
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: