18
mai
09

Iar nu mă pot gândi la un titlu

Maria este regina curăţeniei.

În cea mai recentă reclamă e la cofetărie. Prietena ei îşi bagă (ca vaca, aş putea spune) mâneca în crema prăjiturii. Maria, calmă cum o ştim, o linişteşte şi scoate o cutie de Bonux. N-am înţeles dacă ideea era să-i ceară ospătarului un lighean cu apă călduţă şi un foen (ca să spele pe loc si să usuce) sau urma să-i tragă o cutie-n cap, în scopul de-a o-nvăţa să fie mai atentă. Sau, cine ştie, poate că petele ies singure numai când văd cutia de Bonux.

Altceva mă frapează: Maria face de ani de zile reclamă la Bonux si încă are prieteni care nu-l folosesc. Eu n-aş ţine legătura cu astfel de fraieri. Adică, vă spun de n ori că Bonux reprezintă eficienţa palpabilă şi voi continuaţi să folosiţi un detergent obişnuit? Sau să n-aveţi în poşetă o cutie de detergent? ‘R-aţi ai dracu’ de dobitoci sfidători!

Apropo, mă enervează faptul că nu există detergent obişnuit. Vreau să văd şi eu la magazin o cutie pe care să scrie „Detergent obişnuit. Nu scoate cele mai frecvente 99 de pete, nu are particule inteligente, nu seduce ţesătura ca s-o convingă să se despartă de mizerie şi este mai scump decât orice detergent şmecher.”.

În altă ordine de idei: azi, pe la ora 12, nişte cretini de la Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” protestau împotriva demolării unei clădiri de pe Strada Grădina Icoanei (n-au folosit cocktail-uri Molotov, din păcate). N-am înţeles ce mama lor de proşti încercau să salveze, din moment ce clădirea era deja demolată în proporţie de peste 90%. Sperau să nu se demoleze ce rămăsese? Şi să pună o placă din marmură pe care să scrie: „Noi, eroii de la Asociaţia „Frecaţi Piciorul de Lemn” am salvat acest fragment de zid. Suntem eficienţi. Sponsorizaţi-ne!” ?

Aştept înfiinţarea Asociaţiei „Salvaţi urangutanii stresaţi”. Aşa, de chestie. Nu contează că n-ar avea ce face. Sau, cine ştie, poate pune Grădina Zoologică mâna pe vreun urangutan şi dă membrilor Asociaţiei motiv să se-adune zilnic în faţa cuştii şi să protesteze. Ca să-l mai streseze puţin.

Reclame

1 Response to “Iar nu mă pot gândi la un titlu”


  1. 1 RoleModelu
    decembrie 4, 2009 la 9:28 am

    Maria e si saraca, daca ai observat. Si destul de uratica. Si foarte instabila din punct de vedere al circumstantelor in care o vedem (loc de munca, familie, prieteni). Crezi ca se poate sa fie un personaj de reclama si atata tot?!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: