15
mai
09

Lancelot şi durerea lui

Fuck! Nu pot să caut „Prima iubire” pe Youtube, ca să fac o analiză de text şi să vă demonstrez cât de profunde pot fi nişte versuri scrise în cel mult 10 minute (incluzând şi timpul necesar pentru a fuma 2 ţigări).

75% dintre melodiile compuse de-a lungul timpului au ca temă iubirea. De ce? Nu-mi pasă că solistul o iubeşte pe una, chiar dacă ea nu-l iubeşte (cum se-ntâmplă de obicei în piesele astea penale). Altă chestie: de ce să cânţi despre propriile dezamăgiri în dragoste? Înţeleg că păsăricile proaste sunt gata oricând să te consoleze, dar eşte penibil.

Mie-mi pasă doar dacă piesa vorbeşte despre cum el, care se crede Lancelot, a sedus-o pe ea, pe care o aseamănă cu Guinevere, pentru ca-n peisaj s-apară şi Arthur. Arthur să fie un individ predispus spre acte violente, care să-i demonstreze lui Lancelot că n-are nevoie de Excalibur ca să-l dezasambleze (presupun ca mai intră pe-aici şi oameni elevaţi… această exprimare le este dedicată).

Nu pot să nu mă-ntreb despre ce-ar mai cânta wannabe Lancelot: despre cum suferă fără iubita lui (care l-a părăsit în urma bătăii crunte pe care-a primit-o fără să mişte un deget) sau despre cum l-a bătut Arthur?

Fireşte, Mordred apare la sfârşit şi-o combină pe Guinevere. Arthur e ocupat să găsească Sfântul Graal, iar Lancelot e prea pămpălău ca să facă orice. Şi, oricum, se teme că Mordred i-ar putea aplica o bătaie mai dureroasă decât cea primită de la Arthur… aşa că preferă să-şi cânte suferinţa.

A, da: acum funcţionează Youtube, dar mi-e lene să scriu comentariul acela.

Reclame

0 Responses to “Lancelot şi durerea lui”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: