18
mart.
09

Exploatarea femeii

Sunt convins c-aţi auzit din gurile unor reprezentanţi ai bisericii (da, ştiu că se scrie cu majusculă) argumente împotriva legalizării prostituţiei. Dincolo de aberaţii precum „încurajarea tinerelor să-şi câştige existenţa vânzându-şi trupurile”, mă uimeşte discuţia despre exploatarea femeilor.

Adică, să fie clar, prostituţia e o formă de exploatare a femeii. Măcar femeia exploatată astfel câştigă nişte bani. Dar ce facem cu „Avortul este un păcat. Faptul că tatăl a plecat şi tu n-ai bani să creşti singură un copil nu este o scuză ca să faci avort.”? Dă biserica bani pentru creşterea copilului? Nu. L-ai făcut, te descurci. Pe noi ne interesează doar să nu cumva să faci avort.

Şi cum rămâne cu „Femeia nu trebuie să intre-n biserică în acele câteva zile speciale, pentru că murdăreşte lăcaşul sfânt.”?

OK, aceste 2 exemple nu sunt forme de exploatare. Dar demonstrează că biserica discriminează femeia şi că nu dă 2 bani pe viaţa ei, ceea ce-nseamnă (conform logicii mele infailibile 🙂 ) că reprezentanţii ei nu trebuie să vorbească despre exploatarea şi protejarea urmaşelor Evei.

Aş prefera s-aud părerea bisericii în legătură cu preoţii care apelează la prostituate. Sau în legătură cu preoţii care „sfinţesc” enoriaşe. Sau în legătură cu preoţii care „binecuvântează” băieţei în clopotniţe. Nu discursuri sterile despre drepturile omului sau ce vrea bărbosul de sus. Ştiu deja repertoriul, mulţumesc. Acum vreau să văd un înalt prelat asudând la o emisiune în direct şi-ncercând să explice unele neconcordanţe între declaraţii si realitate.

A, da: şi filmele porno reprezintă o formă de exploatare a femeii. Actriţele sunt plătite, ajungând să câştige sume frumuşele, dar BOR (ca de obicei) ştie mai bine: e exploatare, păcătoşilor!

Reclame

2 Responses to “Exploatarea femeii”


  1. 1 july
    ianuarie 9, 2015 la 2:24 pm

    Biserica uita ca este doar o institutie inventata de smecheri pentru a lua banii celorlalti si a exploata dorinta de putere .


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: