15
Mar
09

Cum s-a adaptat babuinul la viaţa la bloc

La un moment dat, babuinul a decis să se mute la bloc. Că, deh, nu mai era mişto în copac. Şi blocul e-n oraş, unde sunt Mall-uri şi magazine şmechere şi multe alte chestii de-astea ca lumea. Buuun… şi-a cumpărat apartament (sau a-nchiriat, nu c-ar conta), apoi au început problemele.

Babuinul şi-a cumpărat o găleată, c-a văzut că toţi au aşa ceva. Nu ştia la ce foloseşte, dar a zis să fie în rând cu vecinii. Bun. A pus-o unde-a văzut c-o pun şi alţii, apoi s-a holbat la ea. „La ce morţii ei foloseşte? Să mănânci din ea? Nu, că e prea mare. Să fierbi apă? Da, asta trebuie să fie!”. Plin de încredere, proaspătul locatar a umplut găleata cu apă şi-a pus-o pe foc. Destul de repede, a simţit un miros suspect. I-a identificat sursa şi-a tras concluzia: „Băăăi, focul topeşte plasticul!”.

După ce-a înlăturat urmările experimentului nereuşit (plasticul topit de pe aragaz, pentru babuinii care citesc articolul), a plecat să mai cumpere o găleată. Că toată lumea are. De această dată, a decis să se informeze. A căutat răspunsuri, a-ntrebat în stânga şi-n dreapta (încercând să fie subtil, ca să nu se prindă alţii ce vrea el să afle, de fapt). În cele din urmă, a adunat 2 cu 3 şi i-a dat 6… oricum, destul de aproape de adevăr.

„Băăăăăăi, ce fraieri! Bă, să moară mama, adică io să pun gunoiul în găleată şi să merg la ghenă când se umple găleata?! Ete cucu, io-l arunc pe geam!”.

A doua zi a văzut în bloc un afiş pe care scria „Vă rugăm să nu mai aruncaţi gunoiul menajer în jurul blocului, deoarece se dau amenzi mari de către Primărie.”. A stat babuinul, a raţionat puţin şi-a realizat că respectiva rugăminte este o tâmpenie:  „Da’ ce, mă amendează pe mine? Amendează blocul. Şi plăteşte toţi, dă-i dracu’ de fraieri!”.

Plin de satisfacţie, a continuat să tragă cu sete din ţigară. Trebuie spus că nu fuma-n casă. Deh, avea copil. Şi nu-i plăcea nici mirosul. Aşa că, imediat ce ieşea pe uşă, îşi aprindea o ţigară, urca-n lift, cobora şi pleca unde avea treabă. Dacă n-avea treabă nicăieri, fuma pe holul blocului. Doar nu era prost să-şi împută căsuţa sau, mai ştii, să-şi îmbolnăvească odrasla.

Într-o zi, cineva i-a atras atenţia asupra unui fapt care l-a scandalizat: unii oameni nu suportă mirosul de ţigară, aşa c-ar fi frumos să nu mai fumeze-n lift şi pe hol. Babuinul s-a uitat urât şi-a plecat mai departe, mormăind o frază care exprima tot ce-nţelesese el despre viaţa în comun şi bunele relaţii cu vecinii:

„Bă, dacă nu le convine, să se mute din bloc!”.

Anunțuri

1 Response to “Cum s-a adaptat babuinul la viaţa la bloc”


  1. 1 RoleModelu
    Decembrie 15, 2009 la 12:01 pm

    Tru.. tru.. Al dracu’ de adevarat.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Feed. Bine fiert.

Mesaje cu liliacul călător

wordpress analytics
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: